بلاگ

درمان شوره سر و شامپو مناسب آن

در این مطلب می خواهیم به درمان شوره سر و شامپو مناسب آن، بپردازیم.

شوره با پوسته‌ریزی پوست سر خود را نشان می‌دهد که گاهی اوقات همراه با خارش و قرمزی کف سر است. عوامل مختلفی از جمله استرس، تغذیه نامناسب، شرایط آب و هوایی نامتعادل، پوست خیلی چرب و تعریق زیاد نقش مهمی در ایجاد شوره سر دارند.

دلایل شوره سر

تمام انسان ها از نظر نوع پوست و مو معمولا به سه دسته چرب، معمولی، خشک و البته گاها مختلط تقسیم می شوند. در مورد آخر، یعنی پوست خشک، به این دلیل که پوست توانایی تولید سیبوم و روغن طبیعی کافی برای مرطوب نگه داشتن خود را ندارد، لایه بالایی آن خشک می‌ شود، ترک می‌ خورد و به صورت پوسته ‌های ریز می‌ ریزد. پوست خشک یکی از دلایل بروز شوره است که در بیشتر مواقع با انتخاب بهترین شامپو ضد شوره موی خشک برطرف می شود.

در قسمت‌‌هایی از پوست (مانند پوست سر) که تراکم مو وجود دارد؛ پوسته‌‌ها در میان موها گیر می‌‌کنند و شوره ها پدیدار می‌‌شوند. برخی از مردم معتقدند شوره سر ناشی از رعایت نکردن بهداشت است؛ درحالی‌‌که این تصور اشتباه است. شوره سر معمولا به این دلایل ایجاد می‌‌شود:

  • خشکی پوست
  • ترشح بیش از حد چربی پوست
  • قارچ: قارچ مالاسزیا به‌‌طور طبیعی روی پوست انسان‌‌ها و بسیاری از حیوانات وجود دارد و از چربی سطح پوست تغذیه می‌‌کند. وجود این قارچ در مقدار طبیعی هیچ مشکلی ایجاد نمی کند اما با افزایش چربی، رشد این قارچ از حالت تعادل خارج می‌‌شود و پوست سر را تحریک می‌‌کند.
  • درماتیت سبورئیک: معمولا در پوست‌‌های چرب و حساس اتفاق می‌‌افتد. این بیماری نوعی اگزما است که با خارش و التهاب همراه است. این بیماری معمولا پوست سر، ریش، ابرو، داخل گوش، پشت گوش و نقاطی که تجمع غدد تولید چربی در آن‌‌ها زیاد است را درگیر می‌‌کند.

 

انواع شوره سر

به طور کلی پنج نوع شوره سر وجود دارد که هر کدام دلایل، نشانه‌ها، عوارض و روش پیشگیری یا کنترل خاص خودشان را دارند. این پنج نوع عبارتند از:

شوره سر خشک

شوره سر خشک کوچک و سفید رنگ است. این نوع عارضه به دلایل مختلفی روی می‌دهد. در بیشتر مواقع، در فصل زمستان که هوای بیرون از خانه سرد و هوای داخل خانه گرم است شوره خشک بروز پیدا می‌کند. در این شرایط پوست سر خشک شده و عارضه تشدید پیدا می‌کند.

همچنین خشک شدن پوست سر باعث حساسیت و تحریک‌پذیری بیشتر می‌شود. این خود عاملی برای از بردن سلول‌ها و پس زدن آن‌ها به شکل شوره است. یکی دیگر از دلایل بروز این مسئله، شستشوی مکرر موها با استفاده از آب با دمای خیلی بالا است.

البته چنانچه همراه با پوسته خشک، خارش سر شدید نیز احساس می‌کنید، بهتر است به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید. چرا که ممکن است این عارضه‌ها، نشانه یک بیماری دیگر باشند.

 

شوره سر قارچی

این نوع شوره به دلیل وجود قارچی به نام  Malassezia ایجاد می‌شود. قارچ Malassezia در بدن هر آدم زنده‌ای وجود دارد. فقط در بعضی از افراد فعال شدن این قارچ باعث بروز عارضه‌هایی می‌شود‌. یکی از این عارضه‌ها شوره سر است. همچنین التهاب و اگزما از دیگر عوارض فعال شدن این نوع قارچ است.

 

شوره سر چرب

شوره سر چرب نسبت به نوع خشک آن درشت‌تر است. همچنین این نوع شوره بیشتر از اینکه سفید باشد، زرد رنگ است. به علاوه همانطور که از اسمش حدس می‌زنید، این نوع شوره بافت چربی دارد.

بروز عارضه شوره سر چرب علت متفاوتی دارد. تولید بیش از حد سیبوم عامل اصلی این عارضه است. غده‌های تولید سیبوم در زیر لایه سطحی پوست سر قرار گرفته‌اند. این غده‌ها با تولید سیبوم به چرب و مرطوب نگه داشتن پوست کمک می‌کنند. این روال طبیعی و بی‌ضرر تولید سیبوم است.

اما چنانچه تولید سیبوم به هر دلیلی بیش از اندازه نرمال انجام شود، پوست سر بیش از حد طبیعی چرب خواهد شد. سلول‌های چربی و سیبوم اضافی همان عاملی است که موهای شما را چرب می‌کند. این عناصر همچنین باعث تحریک پوست سر شده و در نهایت به ایجاد شوره سر چرب ختم می‌شود.

 

درمان شوره سر

شوره سر دارای انواع مختلفی است. برخی از شوره ها خفیف بوده که با یک شامپوی ملایم روزانه می توان حریف آنها شد. اما گاهی شدت شوره ها آنقدر زیاد است که این شامپو، پاسخگوی آن نیست. اینجاست که باید جستجو کرد و بهترین شامپو ضد شوره را پیدا نمود. چه فرقی می کند انتخاب شما بهترین شامپو ضد شوره ایرانی باشد یا خارجی؟ مهم این است که این شامپو از قدرت لازم برای از بین بردن شوره ها برخوردار باشد. خیلی از شامپوهای ایرانی، هم تراز با محصولات خارجی بوده و مشکلات حاد پوست و مو از جمله شوره سر را درمان کرده اند.

 

شست‌وشوی منظم موها

تعداد دفعاتی که باید موهای خود را شست‌وشو کنید بسته به نوع موهای شما متفاوت است. اما حتما این کار را به‌صورت منظم و به‌خصوص پس از قرار گرفتن در معرض آلودگی‌های مختلف انجام دهید. ضمن اینکه در زمان شست‌وشو پوست سر را نیز به‌خوبی ماساژ داده و تمیز کنید تا از تجمع آلودگی‌ها در آن جلوگیری شود.

 

استفاده از شامپوهای ضد شوره

شامپو ضد شوره لروونی با استفاده از کلیمبازول در ترکیب خود، به تولید پروتئین در لایه بیرونی پوست سر کمک می‌کند؛ درنتیجه شوره سر را از بین برده و از ایجاد آن جلوگیری می کند.

از سوی دیگر، پیروکتون اولامین موجود در این شامپو، تاثیر زیادی در کند شدن سرعت پوسته ریزی کف سر دارد و تنها ماده ضد شوره غیر سمی با ویژگی ضد باکتری و ضد قارچ بودن است؛ بنابراین مانع از بروز اثرات جانبی شوره مانند التهاب، خشکی و خارش در کف سر می‌گردد. این محصول با برطرف کردن شوره و آبرسانی مناسب، به موها شادابی می بخشد و برای انواع موها مناسب می باشد.

شامپو ضد شوره

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *